Photo: Joonas Lehtipuu/UM, Myanmar 2015.

Videokirjasto

Videokirjastosta löydät videoita, jotka linkittyvät suoraan Agenda 2030 teemapäivät -oppaan tehtäviin.

Muut videot

Taksvärkki: Ole rohkea

Lopetetaan syrjintä yhdessä Sambian nuorten kanssa! Nuorisoneuvostojen jäsenet muuttavat asenteita käsittelemällä yhteisöihinsä ja nuoriin vaikuttavia ongelmia kuten sukupuoleen ja taustaan perustuva syrjintä, teiniraskaudet ja koulunkäynnin esteet.

Taksvärkki: 5 nuorta

Nepalilaiset nuoret puuttuvat epäkohtiin ja saavat aikaan positiivista muutosta. Oppilaskuntien aktiivit rohkaisevat nuoria kyseenalaistamaan syrjiviä asenteita ja puhumaan kohtaamistaan haasteista. Nuoret järjestävät tempauksia ja koulutuksia sekä näyttävät yhteisöissään esimerkkiä yhdenvertaisuudesta ja vaikuttamisesta.

Myanmar

Myanmar, entiseltä nimeltään Burma, sijaitsee Kaakkois-Aasiassa. Myanmar siirtyi sotilasdiktatuurista siviilihallintoon vuonna 2011, mutta demokratiakehitys on ollut hidasta ja armeijalla on yhä paljon valtaa. Sosiaalinen eriarvoisuus on suurta ja jatkuvat konfliktit ajavat edelleen ihmisiä kodeistaan sekä maan sisällä että pakolaisiksi maan rajojen ulkopuolelle. Vuonna 2017 yli 700 000 rohinga-pakolaista pakeni naapurimaahan Bangladeshiin etnistä vainoa, jossa he vieläkin elävät erittäin vaikeissa leiriolosuhteissa.

Youth4Future: Thinzar Shunlei

Thinzar Shunlei Yi on 27-vuotias ja hän asuu Yangonissa, Myanmarissa. Hän työskentelee aktivistina järjestössä, joka on maanviljelijöiden, työläisten ja eri etnisistä ryhmistä tulevien aktivistien yhteisö. Vuoden 2012 jälkeen heidän suurin onnistumisensa on ollut nuorisopolitiikan määrätietoinen eteenpäin ajaminen.

Youth4Future: Rosy Kyaw

Rosy Kyaw asuu Loikawissa, Kayahin osavaltiossa ja kuuluu Kayaw-kansaan. Hän johtaa säätiötä, joka aloitti toimintansa turvatalona auttaakseen väkivaltaa kokevia naisia ja lapsia. Säätiö muun muassa auttaa naisia lakiprosessin valmistelussa olemalla tukena oikeudenkäynnissä.

Youth4Future: Hein Min Oo

Hei Min Oo on 24-vuotias ja asuu Yangonissa, Myanmarissa. Hän on luonut paikan, jossa nuoret voivat kokoontua ja työskennellä yhdessä kehittääkseen Pohjois-Okkalapan kaupunginosaa.

Palestiinalaisalueet

Palestiinalaisalueilla tarkoitetaan Israeliin rajoittuvia alueita: Gazaa, Länsirannan aluetta sekä Itä-Jerusalemia. Palestiinalaisalueilla on oma hallinto, mutta kaikki maat eivät ole tunnustaneet Palestiinaa omaksi valtioksi. Israelin miehitys ja sen asettamat rajoitukset vaikeuttavat palestiinalaisten jokapäiväistä elämää monin tavoin. Israelin omavaltaisesti perustamat siirtokunnat Palestiinalaisalueille vaikeuttavat nekin rauhan syntymistä alueelle.

Sosiaalinen sirkus: Mohammad Dwikat

Mohammad Dwikat on 26 vuotta. Hän työskentelee opettajana palestiinalaisessa sirkuskoulussa Birzeitissä, Länsirannalla. Mitä ”sosiaalinen sirkus” tarkoittaa hänelle?

Unelmani – Deena Nassar

Deena Nassar on Palestiinan ensimmäinen naisklovni. Hän elää Gazan alueella, joss hän työskentelee lasten kanssa. Deenalla on myös unelma.